Bikefit hos Perform Sport

Har du oplevet smerter i knæ, ryg eller nakke under cykelturen? Eller føler du, at din præstation bliver hæmmet grundet din position på cyklen? Dette vil i mange tilfælde kunne afhjælpes med et bikefit.

I Perform Sport Aalborg laver vi bikefits på landevejscykler, tri/enkeltstarts-cykler og mountainbikes.

Uanset om du deltager i licensløb eller cykler på arbejde et par gange om ugen, anbefaler vi altid at få din cykel tilpasset. Et bikefit øger komforten, ydeevnen og vil kunne mindske skadesrisikoen.

Et bikefit hos Perform Sport indeholder

  • Interview
  • Fysisk undersøgelse
  • Cykeltilpasningen
  • Afprøvning af bikefit

Hos Perform Sport tager vi udgangspunkt i din krop og træningshistorik under bikefittet. Derfor starter vi med at sætte os grundigt ind i din cykelerfaring, målsætning, skadeshistorik og grund til bikefit. Efterfølgende vil der foretages en undersøgelse af din mobilitet, styrke og eventuelle asymmetrier.

Under selve bikefittet bliver din cykel sat op i en hometrainer, og vi analyserer herefter din position på cyklen. Efter analysen vil de nødvendige områder justeres, såsom klamper, sadelposition og styr.

Et bikefit er en dialog mellem rytter og bikefitter, og derfor er din feedback meget vigtig.

Det skal føles godt, og det er ikke bestemte vinkler og afstande, som er afgørende.

Bikefit i Aalborg

Perform Sport Aalborg har et dedikeret rum, hvori der udføres bikefit. Her finder man Anne og Danny, som begge er uddannet til at lave bikefits. Anne er også uddannet fysioterapeut, hvilket giver en større indsigt i biomekaniske problemstillinger og skadesproblematikker. Bikefits kan derfor også kombineres med fysioterapi eller anden træningsvejledning.

> BESTIL TID I AALBORG HER

Book en tid her: https://performsport.dk/collections/fysioterapi-bikefit

Hvis tiderne ikke passer dig eller du har spørgsmål, så ring til os på 98101705 eller skriv en mail til aalborg@performsport.dkså vil vi finde en tid til dig.

Priser på bikefit

Bikefit koster 2000,- (ca. 2-2,5 timers varighed)

Cykeltilpasning koster 850,- (ca. 1-1,5 times varighed)

En udvidet cykeltilpasning er til mindre tilpasninger, hvor der ikke laves et dybdegående interview og en fysisk undersøgelse.


Sådan laver vi et Bikefit

Et bikefit i Perform Sport bygger på et analyseprogram udviklet af Dr. Andy Pruitt (cyklingens biomekaniske guru) fra Boulder Center for Sports Medicine i USA. Dr. Andy Pruitt har igennem årerne har hjulpet mange professionelle cykelryttere og triatleter med at optimere og forbedre deres siddeposition på cyklen. Dr. Andy Pruitt står bla. også bag Specialized BG fit koncept, som en stor del af de professionelle cykelhold bruger til at sikre, at rytterne har den optimale siddeposition på cyklen.