Bikefitting

 

Perform Bikefitting

Perform BIKEFIT

Har du oplevet smerter i knæ, ryg eller nakke under cykelturen? Eller føler du, at din præstation bliver hæmmet grundet din position på cyklen? Dette vil i mange tilfælde kunne afhjælpes med et Perform Bikefit.

I Perform Aalborg laver vi bikefits på landevejscykler, tri/enkeltstarts-cykler og mountainbikes.

Uanset om man kører licensløb eller cykler på arbejde et par gange om ugen, anbefaler vi altid at få cyklen tilpasset. Et bikefit øger komforten, ydeevnen og vil kunne mindske skadesrisikoen.

Et Perform Bikefit indeholder

  • Interview
  • Fysisk undersøgelse
  • Cykeltilpasningen
  • Afprøvning af bikefit

Hos Perform tager vi udgangspunkt i din krop og baggrund i tilpasningen af din cykel. Derfor starter vi med at sætte os grundigt ind i din cykelerfaring, målsætning, skadeshistorik og grund til bikefit. Efterfølgende vil der foretages en undersøgelse af din mobilitet, styrke og eventuelle asymmetrier.

Under selve bikefittet bliver din cykel sat op i en hometrainer, og vi analyserer herefter din position på cyklen. Efter analysen vil de nødvendige områder justeres, såsom klamper, sadelposition og styr.

Et bikefit er en dialog mellem rytter og bikefitter, og derfor er din feedback meget vigtig.

Det skal føles godt, og det er ikke bestemte vinkler og afstande, som er afgørende.

Bikefit i Aalborg

Perform Aalborg har et dedikeret rum, hvori der udføres bikefit. Her finder man Anne og Danny, som begge er uddannet til at lave bikefits. Anne er også uddannet fysioterapeut, hvilket giver en større indsigt i biomekaniske problemstillinger og skadesproblematikker.

I Perform Aalborg benyttes Retül Body Geometry systemet, som er en 3D bevægelsesteknologi, som præcist kan måle grader af bevægelse og afstande. Denne teknologi leverer data, som kan støtte valg og ændringer i bikefittet, og bruges som supplement i vores bikefit. Retül Bikefittet udmunder i dokumentation i form af fittingrapport, som du får tilsendt som en pdf-fil til fremtidig brug.

> BESTIL TID I AALBORG HER

Hvis tiderne ikke passer dig eller har spørgsmål, kan du ringe til os på 98101705 eller skrive en mail på aalborg@performsport.dk.

Bikefit i Holstebro

I Holstebro udføres udvidet cykeltilpasning, som omfatter grundlæggende indstilling af cyklens kontaktpunkter i overensstemmelse med rytterens ønsker og formåen. Cykeltilpasningen udføres af Claus, som har mere end 10 års erfaring med cykeltilpasning.

 

> BESTIL TID I HOLSTEBRO HER

Book en tid ved at ringe til os på 97426484 eller skriv til os på holstebro@performsport.dk.

Priser på bikefit

Perform /Retül Bikefit koster 2000,- (ca. 3 timers varighed)

Udvidet cykeltilpasning koster 850,- (ca. 1 times varighed)

En udvidet cykeltilpasning er til mindre tilpasninger, hvor der ikke laves et dybdegående interview og en fysisk undersøgelse. Retül systemet anvendes ikke i den udvidet cykeltilpasning.

 


Sådan laver vi et Bikefit

 Perform bikefit bygger på analyseprogrammet er udviklet af Dr. Andy Pruitt (Cyklingens biomekaniske guru) fra Boulder Center for Sports Medicine i USA. Dr. Andy Pruitt har igennem årerne har hjulpet mange professionelle cykelryttere og triatleter med at optimere og forbedre deres siddeposition på cyklen. Dr. Andy Pruitt står bla. også bag Specialized BG fit koncept, som en stor del af de professionelle cykelhold bruger til at sikre at rytterne har den optimale siddepossion på cyklen.

bikefit smerter